Bloggen är till för oss alla

Den här bloggen är till för alla på Veolia, oavsätt facklig tillhörighet. Den enda den inte är till för är chefer och de som springer deras ärenden. Kommentarer från dem tar vi bort omedelbart. De har redan kanaler att föra ut sina åsikter.

I dessa tider är det inte ofarligt att kritisera företaget. Illojalitet är en mycket vanlig anledning till att folk får sparken och då oftast för att folk skrivit om företaget på Facebook. Så gör inte det. Skriv istället här. Dela länkar, skicka bilder och skriv allt som ni känner för i kommentarerna.

Eftersom jag som skapat denna blogg skulle få sparken omedelbart kan jag inte skriva mitt namn. Illojalitet som sagt. Men skicka in förslag på inlägg, bilder, länkar till mig så lägger jag upp det om det inte är helt galet. 

Nu kör vi!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Bloggen är till för oss alla

 1. Lokis skriver:

  Riktigt bra initiativ!

 2. Småland skriver:

  Sjukt bra! Ett ställe där vi kan samlas och snacka är ju vad som saknas.

 3. Malmöförare skriver:

  Kan inte annat än hålla med! Hur går vi vidare nu?

 4. veolia suger skriver:

  Det enda bra som har hänt idag är den här bloggen! Tack, mycket bra initiativ! det här behövs verkligen. Jag är med på vild strejk alla dagar!
  Angående länken nedan, man blir ju spyfärdig när man hör deras snack..
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5803135

 5. Martin skriver:

  Grymt initiativ!

  Vill ha kontakt med er bakom detta för eventuellt hjälp/stöd. Finns det nån mail?

 6. Skitbra initiativ! Finns det nån e-post address för att komma i kontakt med er?

 7. Småland skriver:

  Var det inte såhär de anställda på Euromaint fick företaget att backa när ledningen ville kicka alla och anställa dem genom bemanningsföretag? De startade en blogg där de som jobbade kom överens om olika metoder för att få företaget att backa, vilket det till sist gjorde. Kommer inte ihåg om de strejkade eller vad de gjorde. Nån som vet mer?

 8. Jenny skriver:

  Jättebra initiativ… Tänk om ALLA kunde stå enade.

 9. J skriver:

  Jag kan strejka närsom. Men det krävs att ALLA är med. Det handlar om vår framtid, vår inkomst. Vårt jobb som vi är många som trivs med. Om VI står enade så blir det kaos för arbetsgivaren.

 10. C skriver:

  Bra!

 11. RacerBlade skriver:

  Micky D,,, säger att kvalitén och säkerheten inte blir lidande. Vi kan helt enkelt hjälpa honom med detta 😉 Dessvärre kostar det honom en del. Det finns många sätt , ett är att inte stressa upp oss, dvs ta god tid på oss i alla arbetsmoment särskilt de med säkerhet. ( tror inte jag behöver rada upp dom här )
  Vi skall vara noga med är att skriva vår övertid som uppkommer, det slår tyvärr endel mot en börsen och det hatade övertidsuttaget. Dessvärre,, … slår det ökade kvalitets och säkerhetsmedvetandet även mot rättidigheten som är en kvalitetsparameter , vilket är lite känsligt för AG och Huvudmän
  MEN… Skall det nu tvångs ”Deltidas” kan detta vara ett sätt att dryga ut månadslönen, tänk inte på att det inte är lönt med några ynka minuter hit och dit ”nu”, ”här kan det bli många bäckar små” för AG att administrera och betala ut. Han skall också förklara för Huvudmännen varför tågen blir sena.

 12. littera69 skriver:

  Vilket trevligt initiativ, ser fram mot att läsa mer!

 13. Bästa skriver:

  Perfekt sida så snart tycker jag att vi slår slag i saken för ett utav facken vill hellre förhandla fortfarande med Veolia ,hur fan kan man vilja göra det med en arbetsgivare som har sänkt/tagit bort allt vi haft som varit bra en gång i tiden !!

 14. Östen med brösten skriver:

  En annan grej är ju att faktiskt alla tar ut ett gymkort från 24/7 och köper nya skor. Sen att skriva ringa polisen varje gång man ska skriva kontrollavgifter så tar vi inga konflikter men vi göra våra jobb. Sen får ju förseningen kosta företaget. Inte vårat problem. Vi gör bara vårat jobb.
  Det här med att mygla och skriva övertid är något jag iaf har börjat med. På varenda en minut. Jävlar vad sniken jag har blivit på sista minuterna. Men det ska företaget ha då dom beter sig som äckliga jävla —pip——!!!!!!!

 15. F skriver:

  Mycket bra initiativ! Nu måste vi organisera oss. När vi är tillräckligt många här för att vår ”aktion” ska få effekt så är det dags att slå tillbaka för allt ont som Veolia har gjort oss. Jag jobbar som lokförare i Malmö. Att vara lokförare är nåt jag är stolt över och som jag trivs väldigt bra med(dock inte på Veolia). Min plan var att jobba som lokförare tills jag går i pension. Säkert många som känner likadant. Ska Veolia få ta det ifrån oss utan nåt motstånd? I helvete heller! Jag tänker göra allt jag kan för att få behålla jobbet, fritiden och LIVET som det är. Är ni med?

  • M skriver:

   Jag är med dig!

   • F skriver:

    Först och främst behöver vi veta hur många vi är så att det får effekt. Hade varit bra med ett nytt inlägg så att alla kan gå in och anmäla sig. Skriva om man är lokförare eller tågvärd och var man är stationerad. Allt för att organisera oss. Därefter så får vi hjälpas åt att komma på åtgärder för att på bästa sätt straffa Veolia så hårt det bara går.

  • vilda strejkaren skriver:

   Jobbar inte längre på Veolia men säger bara en sak. KÖR HÅRT!

 16. vilda strejkaren skriver:

  Enighet gör underverk. Oavsett om man redan går på deltid. I andra länder strejkar man utan ersättning i flera månader. Det här är en bransch som skulle lamslå en hel region. Så några dagars stillastående skulle få högheten att darra. Lamheten i Sverige är slående. Man accepterar vilket skit som helst. Det är din framtid det handlar om, ingen kan förändra den mer DU tillsammans med dina arbetskamrater. Nu eller aldrig!

 17. Tidigare skriver:

  Alla kan ju ”råka” bli sjuka samma dag…..det skulle svida för företaget.

 18. NN skriver:

  Nej, snälla, inte några maskningsaktioner. Vi gör oss bara till åtlöje i allmänhetens ögon om vi protesterar genom att sjukanmäla oss. En rejäl olaglig strejk är jag däremot gärna med på!

  • Lokförare HB skriver:

   Sjukskrivning är inte rätt sätt. Vild strejk däremot JA. Jag är på! Ett inlägg för att ta reda på hur många som vågar stå på sig? Om alla är med blir det problem för företaget.

   • F skriver:

    Jag är inne på samma linje. En rejäl strejk som märks och känns! Så att allmänheten får reda på varför vi strejkar. Vi skulle behöva ett nytt inlägg där vi kan ”anmäla” oss.

  • Jan Eric fält skriver:

   Är det inte de resande ni vill ha bakom er, jag tror nog att ni har stöd av alla resande och dom kommer inte hänga er utan det blir Skånetrafiken som får den största smällen.
   Janne

 19. Göran skriver:

  Enighet är A och O i detta för oss som medarbetare. Företaget misstänker jag har stor tro att detta ska dom ro hem.
  De ska vända förhållandet mellan Arbetsgivare och arbetstagare till extrema förhållanden.
  Detta är steg 1 i deras långsiktliga plan. Att ha ALLA på deltid är nog steg 2. Man jobbar också på att skapa en överkapcitet på antalet folk som sedan gör att man då i princip tvingar eller hotar folk att arbeta bara när det passar Arbetsgivaren. ”tar inte du det så, så stryker vi dig från listan”
  Att maska så som sjukskrivningar ser jag som oseriöst gentemot samhället. Klart resenärer ska veta varför tågen står stilla! Att enas om en vild strejk hade ställt allt på högkant och det ganska snabbt. Precis den effekten vi vill åt.
  Frågan är då Hur , var och när samordnar man detta?
  Ska vi göra något kommer inget bättre tillfälle, tro mig.

 20. Kollegan skriver:

  Jag är också med!
  Se till att sprid det här på depåerna.
  Jag kommer själv se till att sätta upp lappar där jag har rast kommande dagar.
  Bara en adress till den här bloggen. Tror det räcker.
  Nu får det fan vara nog!!!!

  • Lokförare HB skriver:

   Vi väljer en dag då vi bara stannar inne på depån. Ingen går ut och tar sitt tåg.

   • Che Guevara skriver:

    Jag tror och hoppas vi har de flesta resenärer med oss. Om vi en dag ska ge blanka satan i att köra tågen är det en bra ide att vara ute och förklara för resenärer om vad som händer. För att ha folket i ryggen även framöver.

 21. Che Guevara skriver:

  Innan vi går extremt hårt ut kanske man kan ställa tågen 20 minuter ett datum på utsatt klockslag. Detta lär ge eko i media. Vi kan ganska enkelt slå ifrån oss detta.
  Det kan behövas göra öresundscheck, det kan lukta rök någonstans, kolla utvändigt för man misstänker man kört på någonting, kasta av ilskna resenärer.

  Detta kan aldrig bestraffas om man håller på sin story.

  Sen har man någon som skickar info till pressen om tuffa arbetsförhållanden och behandling av personal.

  Bara en tanke och förslag. Kanske bättre och köra fullt ut direkt?

Kommentarsfältet är stängt.