Lokförare, ombordare och alla andra, dela den här på Facebook!

maxresdefault

Nu finns en blogg kring uppsägningarna på Veolia men den måste spridas till alla som berörs.

Hjälp till att sprida bloggen till alla som jobbar på Veolia. Börja med att dela den på din Facebook. Tryck på dela-knappen och be dina vänner att göra detsamma.

Är du timmis i branschen ska du dock vara försiktig med vad du lägger på Facebook. Låt oss som är fasta dela istället.

I dettta inlägg får du som inte jobbar på Veolia gärna kommentera och skicka lyckönskningar och stöd till oss. De andra inläggen är till för oss som jobbar här.

Dela nu riktigt ordentligt på Facebook!

Mvh
Öresundstågsbloggen

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lokförare, ombordare och alla andra, dela den här på Facebook!

 1. Peter skriver:

  Jag håller med till 100% att tillvägagångsättet från arbetsgivaren minst sagt är i gråzonen för vad som är Ok. Men vad är det som gör att det är mer riskfritt för en tillsvidareanställd att kritisera arbetsgivaren än en timanställd? Tro inte att en tillsvidareanställning gör er immuna mot AG utan tänk er för! Det finns många exempel med erinran eller direkta uppsägningar till följd av att en anställd har kritiserat AG i sociala medier.

  Detta skrivet i all välmening förstås och jag hoppas verkligen att det löser sig till det bästa för alla som blir varslade. ”Vi andra” följer utvecklingen med fasa.

  Lycka till

  • Jo. Jag kollade upp det lite innan och det är i princip riskfritt, inget är nånsin garanterat, att dela en länk till bloggen på din Facebook. Det viktiga är att du inte själv skriver kritik rakt ut som en statusuppdatering. Timanställda däremot har ju noll säkerhet, de kan bara besluta att sluta ge dig timmar.
   Men du har helt rätt i att alla ska vara försiktiga med vad de skriver på Facebook, det är det denna blogg är till för.

  • Gråben skriver:

   Veolia eller DSB First spelar ingen roll när det i stort sett är samma äckelfolk som sitter på stolarna. De har gjort bort sig så många gånger och öppet visat sitt förakt för svensk arbetslagstiftning. Räkna inte heller med hjälp från facket. I synnerhet ST har i exempel från DSBF-tiden handlat korrumperat och offrat människor på rättvisans altare för profit trots gällande lag. I det avreglerade Sverige går ingen säker förrän landets samtliga lokförare unisont säger upp sig samtidigt, och när enskild person tillåts driva mål i AD.

 2. M skriver:

  Älskade kollegor. Det är nu eller aldrig! Dela bloggen! Skriv kommentarer. Ni är och förblir anonyma när ni kommenterar. På måndag lär företaget få nys om bloggen. Då vill vi att dom ska få en chock över hur många vi är som står enade!

Kommentarsfältet är stängt.