Inskickat: Ta chansen och agera!

Inskickat till trottpaveolia@gmail.com
Tack för det!

Under de senaste veckorna har jag känt mig ledsen, håglös, bitter och svag. Efter att ha hittat bloggen byggs en enorm gemenskapskänsla, ilska, kampvilja och envishet upp!
Här är mina tankar:

Det är så mycket som står på spel för mig och oss alla i detta läge:

 •     Min och min familjs ekonomiska trygghet är i gungning.
 •     Våra planer, drömmar och sparande till ett hus är i gungning.
 •     Risken att förlora mitt älskade jobb är överhängande. Det är ju ”mina” tåg, min arbetsplats – en stor del av mitt liv. Vårt stora, brokiga gäng av kollegor är ju en andra familj.
 •     Detta är en avgörande period även för den svenska järnvägen i stort, tror jag! Många operatörer kommer inte vara sena att följa Veolias exempel om de får igenom sina planer. Vi är värda bättre än Veolias påhitt med en tillsvidareanställning på runt 75% i grunden och en behovsanställning på resterande procent i form av att hjälpa företaget när det passar dem vid bemanningstoppar.

Nu är det dags för oss att ta chansen och agera istället för att sitta och grubbla och bli bitter i tysthet! Jag kommer att kämpa så långt det är möjligt!

/Lokförare Cr.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Inskickat: Ta chansen och agera!

 1. Lkf Malmö skriver:

  Jag är FÖR en vild strejk. Det är vi många som är. Även kollegor som ej kommenterar just i bloggen om det. Har hört många på jobb idag som har blivit så likgiltiga att dom är fullt beredda att göra detta. MEN! Invänta fackliga åtgärder. Om inget händer där. DÅ KÖR VI!

 2. j skriver:

  Det är ju inte Veolias påhitt med 75% Arriva kör ju med det ett tag och de tvingade många förare och tågvärdar från fast anställning till timanställningar från tidtabellsskiftet i December så stämningen där är inte heller bra.
  Kan tilläggas att Skånetrafiken dragit in all betalning till Arriva då tågen står stilla så Arriva får inga pengar när de vänder med tågen i en halvtimme eller mer i Höör, Ängelholm och Ystad bl.a och vid höststormarna tvingade Arrivas arbetsledningen ut folk i gulvästar som Skånetrafiken betalar för bara för att få in några kronor på bekostnad av de anställdas säkerhet.

 3. Lokförarkollega skriver:

  Och Skånetrafiken ser självklart inte sambandet mellan att de väljer det anbud som är ”bäst” med att resultatet blir som det blir?? Självklart vet de att det kommer att bli så här men lik förbannat ska det väljas det billigaste, eller förlåt ”det med bäst Kvalité”. Fega djävlar som hela tiden skyler sig bakom lagen om offentlig upphandling. Operatörerna hänger naturligtvis på och tjänar pengar så länge det är möjligt, sen drar dom och Mats Persson och Co får stå där med fånig min med förhoppning att nästa anbud blir ännu billigare… Djävla dårar!!

 4. El Che/Lkf Ck skriver:

  Bra skrivet ”Lokförare Cr”! Känner likadant. Det första jag gjorde nu på morgonen var att gå in på denna blogg. Det gäller att försöka få med så många som möjligt nu. Hur ska vi göra det? Jag berättade för alla jag träffade under gårdagen, men jag fick känslan av att flertalet – i och för sig – tyckte detta lät jättebra, men jag vet inte hur pass ”på” de egentligen är.

  Jag har dåliga kunskaper om hur en vild strejk exakt går till, juridiska detaljer mm. Det var någon här på bloggen som nämnde att vi skulle vänta två månader och se om facket gör något. Vad kan facket göra? Att de gör något hoppas man ju men det verkar inte som om de KAN göra så mkt. Vågar vi vänta i hela två månader? Tänker på de i Cr. Där är det hela depåns överlevnad vi har att kämpa för. Den läggs ner 1 juni.

  Bästa kollegor, fortsätt kämpa idag! Vi får inte ge upp, gödsla kämparglöden!!

Kommentarsfältet är stängt.