Att göra och inte göra

Det är många som skriver på bloggen nu och det finns ett par förhållningsregler.

– Använd inte ditt namn. För säkerhets skull går jag in och tar bort efternamn på de som fyller i sånt. Att kritisera Veolia öppet med namn kan du få sparken för och det är ju onödigt. Samtidigt är det mer eller mindre omöjligt för Veolia att faktiskt bevisa att det är du som skrivit om du inte erkänner. Så frågan cheferna om du skriver på bloggen så svarar du att de ska de skita i.

– Folk som inte jobbar på Veolia får bara skriva snälla saker. Vi har inte den här bloggen för att försvara oss mot resenärer, chefer eller journalister. De inläggen kommer raderas.

Mvh
Öresundstågsbloggen

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Att göra och inte göra

 1. Annette skriver:

  Stå på Er!!!!!!
  Vi är alla med Er 🙂

 2. Anonym skriver:

  Jag är lokförare på ö-tåg och följer bloggen dagligen, jag läser både inlägg publicerade på bloggen och de flesta kommentarerna. Allt detta har skapat en del tankar hos mig.

  Först och främst vill jag säga att jag kommer(med största sannolikhet) backa upp en vild strejk.
  Men med vissa förbehåll. Det finns saker jag läst bland kommentarerna som jag inte alls tycker om och som kan få mig att avstå en vild strejk.
  Ett krav jag har är att det finns ett dokument som tydligt beskriver vilka krav vi har, och där skall endast vara krav som ALLA kan ställa sig bakom. Såväl nyanställd som en person med flera års anställningstid, tågvärd som lokförare, man som kvinna, gammal som ung, ni fattar vad jag menar.
  Jag såg en grej som jag reagerade MYCKET starkt emot, och det var kravet att LAS-listan ska gälla över samtliga orter.
  Jag är beredd att ta kampen för MITT jobb, på MIN ort.
  Jag vill vara extremt tydlig med att jag kommer inte under några omständigheter strida för att kunna ta en kollegas jobb på annan ort, bara för att jag råkar ha längre anställningstid. Jag har själv valt var jag vill vara stationerad och tänker inte rycka sönder livet för en kollega och dennes familj som är bosatt någon annanstans.
  Det är av ALLRA STÖRSTA betydelse att kravlistan är något som ENAR och INTE splittrar oss.

  För övrigt så ogillar jag skarpt att vissa inlägg här signeras med andras namn, jag ser absolut ingen som helst humor i att utge sig för att vara någon annan, även om det för oss inom företaget är uppenbart att det inte stämmer.

  Skall detta ske, så skall det ske unisont och vara ett kontrollerat kaos.

  MVH LOKFÖRARE

 3. Che Guevara skriver:

  Bra sagt!

  Jag håller med angående LAS-listan. Många har fått chansen att gå till ex HM när denna startade upp. Ort för ort är rätt tycker jag.
  Tyvärr kommer vi aldrig undan att folk får lämna.
  Om våra turer nu bara ligger på 90% får de väl lära sig rita bättre. Då kommer några att få gå oavsett.

  * Ingen ska sägas upp för att erbjudas en deltidstjänst. Detta är ett rimligt krav.

  * Alla tåg ska vara bemannade med heltidstjänster (eller deltid om man själv önskar) och inte på timmisar. Timmanstälda ska hoppa in vid sjukdommar, semester och vid trafikproblem. Det blir en del jobb av detta ändå.

  * inga ensamma tågvärdar på tripplar är möjligen en sak att driva med.

  I detta läge är det detta som är viktigt, de övriga förhandlingarna måste vi ändå låta facken få driva även om vi inte alltid blir nöjda.

  Det blir löjligt om vi radar upp en massa punkter. Vi måste välja de viktigaste frågorna.

 4. Tv skriver:

  jag är sjuk på detta företag och stanna hemma det tro jag alla är på fredag är alla hemma låt dom köra tåget så trött att man ska prata och gnäll alla ska vara änade nu är det detta arbete miljön vi ska har?

 5. GP skriver:

  Helt klart måste linjerna vara tydliga vad man vill med en strejk, annars faller hela konceptet.
  Måste finnas någon som är utsedd tidigt att föra talan och diskutera med företaget när/om det blir aktuellt.

  Veolia är inte helt dumma… att hålla inne på information som dom gör är inte någon slump, det skapar oroligheter bland anställda vilket dom vill.
  Att varsla alla LF på en ort men inte alla tågvärdar gör att inte alla kanske kan enas på den depån att ta upp kamp
  Att på vissa depåer varsla hälften och resten kvar på 100% gör att de som klarar sig kanske inte vill enas med dom som drabbas
  Att lägga ner depå och ställa detta folket helt på bar backe och tala om för dom att det ser illa ut för er nu, alla andra är ”före” gör att dessa tappar sugen på att strida.

  Många riktlinjer här som skrivits av folk är bra, men givetvis kommer inte alla vara med på allt (detta är problemet)

  Och för att kommentera texten ovan:
  ”Jag är beredd att ta kampen för MITT jobb, på MIN ort.
  Jag vill vara extremt tydlig med att jag kommer inte under några omständigheter strida för att kunna ta en kollegas jobb på annan ort, bara för att jag råkar ha längre anställningstid. Jag har själv valt var jag vill vara stationerad och tänker inte rycka sönder livet för en kollega och dennes familj som är bosatt någon annanstans”

  Skulle snarare vilja säga:
  Jag är beredd att ta upp kampen för MITT jobb på MITT företag
  Man ”råkar” inte ha längre anställningstid, utan detta är en period man har för att man varit samma företag troget länge, (inget man bli tilldelad när man börjar sin anställning precis)
  I många fall har inte folk fått välja var dom vill vara stationerade utan företaget har placerat ut folk kors och tvärs.

  Anser att anställningstid, ”rent mjöl i påsen”, erfarenhet och kunskap ska premieras.
  Inte att man ”råkar” vara på rätt depå!

 6. Anonym skriver:

  Hur kan du säga så? Jag tänker på människor som kanske har bott, levt och verkat i en stad i hela sitt liv. Har sökt jobb i den staden och fått det och varit sin arbetsgivare lojal. De har sitt liv byggt där, varför ska då någon från kanske andra sidan Sverige helt plötsligt kunna sparka ut denna personen?
  För mig är det ologiskt och extremt osolidariskt att tänka så. Vi väljer var och en var man vill bygga upp sitt liv, det skall ingen kunna ta ifrån en.
  Det kommer aldrig falla mig in att ta tjänstgöring på annan ort för att sedermera sparka ut någon annan, och finns något dylikt med i kravlistan så kommer jag absolut inte delta i en vild strejk.

  Som sagt skall våra krav vara något som ALLA kan ställa sig bakom, inte enbart de med lång anställningstid.
  Tror det hade låtit annorlunda om de som fick gå i Gbg hösten 2012 hade kunnat åka ner till Malmö och plocka tjänster. Sluta tänk så förbannat egoistiskt och var en LAGSPELARE!

 7. Anonym skriver:

  Och som någon annan skrev i en annan tråd, kraven vi ställer ska vara de viktigaste, inte mängder med småkrav.

  Som tillexempel skall vi kräva vår rätt att arbeta 100%. Finns det en övertalighet, visst fine, då får man skära ner. Men 10 heltidstjänster ska inte ersättas med 14st 75%-tjänster. Rätten till heltid är det absolut viktigaste, enligt mig.

  Utöver det, så har folk absolut fått välja var de vill vara stationerade. Man har alltid möjligheten att tacka nej och söka sig vidare, det är inte företaget som placerar ut oss, det är vi som har accepterat det vi blivit erbjudna.

  Det är skrämmande och oroväckande när det finns krafter inom gruppen som försöker skapa motsättningar i en stund som denna när vi måste gå ihop. Kraven vi skall ställa MÅSTE verkligen, verkligen, verkligen vara krav som ALLA kan och vill ställa sig bakom.
  Därför kan jag inte nog poängtera att kraven måste vara ytterst noggrant utvalda innan de presenteras för oss som förväntas stå bakom dem och ge oss ut i en vild strejk!

 8. TM skriver:

  Vad skulle hända om alla slutar att gå med på att byta dagar hela tiden när dom ringer?

 9. Anonym skriver:

  Det hoppas jag väl ändå att alla redan har slutat att gå med på?!

 10. Loranga skriver:

  Så för att sjuksköterskor har det pissigt på jobbet förtjänar alla samma piss? Som om inte sjuksköterskor förtjänar det bättre? Skulle aldrig falla mig in att sitta och kläcka ur mig nedrigheter som att kämpande vårdarbetare gott kan vara tacksamma över det de har, ”ni går ju i alla fall inte på Fas 3”.
  Jag vill ha ett samhälle där alla har bra arbetsplatser, inte ett samhälle där alla har lika vedervärdiga. Tycker att du ska tänka dig för innan du yttrar lika bittra kommentarer igen, för att försämra för en yrkesgrupp är inget som kommer att gagna en annan yrkesgrupp överhuvudtaget. För övrigt ställer jag mig frågande till påståendet om att tågvärdar har en lön som är ”långt över” ssk:ors.
  Jag önskar dig och dina kollegor lycka till med er kamp för förbättrade arbetsvillkor istället.

 11. tågvärden_2 skriver:

  Ett ex på deltidsfällan inom en annan bransch. Nu tar vi fajtenhttp://www.ka.se/arbetslinjen-blev-en-deltidslinje

Kommentarsfältet är stängt.