Dags att börja jobba!

Nu är det dags att börja det riktiga arbetet. Vi måste ta reda på hur många som kan tänka sig att delta i en vild strejk. Jag tänkte att vi gör så här.

Varje åkstation bildar en diskret grupp som jobbar med detta. Uppgiften är att göra en lista på hur många som kan delta på respektive åkstation.
Det kan bara vara en grupp per åkstation så i Malmö kommer ni behöva vara ett gäng då det är många som ska nås.

Bilda gruppen
Ni bildar gruppen med folk ni litar på. Ni vet bäst vilka som kan jobba med detta på ett diskret sätt. Bara en grupp per åkstation.

Prata med folk
Gruppen börjar prata med folk och ber andra att prata med folk. Frågan som ska ställas är – ställer du upp på vild strejk om det blir av?

Räkna JA och NEJ 
Varje grupp gör EN lista på alla ombordare och lokförare. Den förvarar en i gruppen hemma och uppdaterar när den kommer hem från jobbet. För att listan ska vara ofarlig om den hamnar i orätta händer utformas den så här:
När någon meddelar Ja eller Nej på frågan bockar ni av den på listan. Ni skriver INTE Ja eller Nej efter namnet utan noterar längst ner på listan antal Ja eller Nej. På det sättet finns ingen lista över vilka som tycker vad.
Dela upp listan i lokförare och ombordare.

Rapportera
Ni rapporterar två saker.
1. Att det finns en grupp på åkstationen. Viktigt så inte två grupper jobbar samtidigt.
2. Hur det går. Ni kan rapportera löpande här hur många lokförare och ombordare som sagt Ja, Nej eller ni inte fått svar av.

Nedan finns inlägg där ni kan rapportera om era åkstationer. Glöm inte skriva när ni bildat en grupp så ni inte dubbelarbetar.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Dags att börja jobba!

 1. LKF HB skriver:

  ALLT ska vara klart om utifall att vi måste strejka. Nu kör vi!

 2. Ö skriver:

  Nu kör vi! Tågvärd Hb

 3. lokförare malmö skriver:

  Sjukt bra plan!! Vi kör. låt oss jobba hårt och tillsammans för att få till den här planen nu! Då kommer vi även att visa alla andra utnyttjade hårt arbetande personer hur bra vi lyckats organisera oss på den här gigantiska och utspridda arbetsplatsen och inspirera alla till att lyckas göra samma sak!

  Det är VI som gör jobbet, ingen ska köra med oss!!

 4. Lf Cr skriver:

  Bra att det går framåt – handlingskraft gillar vi!
  Klart detta ska gå att styra upp.

 5. Lokf Cr skriver:

  Kanon!
  Vi måste vara förberedda och redo när dagen kommer!

 6. tågvärden_2 skriver:

  nu kör vi mina vänner!! Nu skall vi visa alla att vi är SOLIDARISKA trots att vi är nerkörda mentalt men det r nu vi kan visa oss starka!!

 7. El Che/Lkf Ck skriver:

  Fantastiskt! Det är bara att ösa på, vi har INGET att förlora. Gränsen är definitivt nådd! Känner mig som värsta stridstuppen!

 8. F skriver:

  Nu är det äntligen dags! Något på gång i Malmö?

 9. Skriv i de separata inläggen nedan när ni startat en grupp på er åkstation.

 10. Louis vuitton skriver:

  Åhhhh längtar till en strejk….
  Jag tar gärna dubbel böter på 3400:- för att bevisa Veolia att dom aldrig aldrig kan äga oss.

 11. Ö skriver:

  Såg precis på regionala nyheterna TV4 att dom snackade om bloggen och vår vilda strejk. 😃

 12. Slav apan skriver:

  Ni borde anlita en bra advokat som ska vara front figuren och som ska förmedla kraven men även förhandlar för gruppen.

 13. Franz Jäger skriver:

  Hallå kollegor!
  Jag är själv förare i M och klarar mig från detta varslet. Har följt bloggen dagligen och känner att nu måste jag skriva mitt första inlägg.
  Jag är så grymt imponerad och nästan tårögd av stolthet över den gemenskap, planering och pushning över den vilda strejken som vi alla planerar nu ute på tågen!!! ALLA är så sjukt taggade på detta 🙂
  Det här ska vi alla ta oss ur, sedan om det blir med eller utan hjälp av facken återstår att se.
  Än en gång, jag älskar er alla kollegor som nu lägger ner sin själ i denna aktion.
  It’s payback time!

  • TV HB skriver:

   😃💛

  • Anonym skriver:

   Vi får hoppas på att få stöd från alla förare och trainmanagers som ”klarar sig” denna gången. Det är viktig att alla är med. Tänk på att det kan det vara du nästa gång!!

 14. LKF skriver:

  När ni utsett någon eller tagit ett eget initiativ till att ordna med en lista på ER depå. Så skriv det här! Glöm inte det!😊

 15. Krumeluren skriver:

  Det där med advokat är faktiskt en ganska bra idé. Finns säkert någon som kan göra det gratis. Frågan är bara hur vi hittar den personen, han/hon bör ju vara bra på det här med arbetsrätt.

 16. pivo1973 skriver:

  Har idag skickat ett mail till Uppdrag Granskning, där jag förklarade hur läget var och en länk till bloggen.
  Fler får gärna skicka dit, mitt mail kanske inte läses.
  Sen finns där ju Kalla Fakta med.
  Finns gratis jurister på nätet som man kan ställa frågor till.

 17. LKF skriver:

  Vem i HB håller i strejklistan?

 18. B.S skriver:

  Heja oss!!! Advokat Jan Malmros i Malmö är väldigt bra på arbetsfrågor! Dessutom har han lite koll på företaget, vi kanske kan hjälpas åt med notan?

 19. Christ for President skriver:

  Fick tips om att vi bör anordna ett bankgiro där frivilliga kan donera pengar till strejkkassa!

 20. Östen med brösten skriver:

  Ang advokat så borde de upplysas till tidningen. Sätt in en annons i tidningen. Metro brukar väl ha gratisannonser och de är ju en tidning som sprids som löpeld runt om på stationerna.
  Ang bankgiro så hade jag låtit bli att starta ett sådant. En väldigt fin tanke men fruktansvärt lätt att spåra för arbetsgivaren och vi ska väl försöka vara så anonyma som möjligt?

 21. Kvisten skriver:

  Hej!
  Jag skickade till uppdrag granskning härom dagen. Jag hoppas även att fler gör det, man är anonym när man gör det och kan välja att förbli det om ni kommer med i programmet.
  Tycker att ni alla tar ett fantastiskt initiativ! Stå på er!
  Ni har fantastiskt mycket stöd från alla olika håll! Jag håller mig så uppdaterad som möjligt så jag kan hjälpa er som utomstående.
  Du som sköter bloggen får gärna höra av dig via mejl och berätta om det finns något jag kan göra för er. Jag skriver inte detta för att jag vill veta vem du är, förbli anonym! Allt jag vill är att hjälpa!

 22. Slav apan skriver:

  Ett tips till , personen som har startat denna bloggen skulle kunna skapa ett PayPal konto så alla som vill stötta denna strejken skulle kunna donera en summa till kontot .

  PayPal har sina konton i Luxemburg vilket gör det både anonymt , sen har Luxemburg en stark sekretess vilket gör det svårt för någon att vilja spåra eller kolla upp vem som är ägaren till kontot.

  Sen kan personen som skapat kontot ta ut pengarna för att sen finansiera en advokat.

  • Slav apan skriver:

   PS : Vid skapandet av ett PayPal konto använd då en anonymt e-mail konto för man kan möjligen se e-mail adressen till ägaren av kontot när man skickar pengar.

 23. El Che/Lkf Ck skriver:

  Kom igen nu alla kollegor på de olika depåerna! Försök komma i gång med att få ihop er på depån. Kan va trögt, men ge inte upp, snälla. Jag vill inte att mina barn ska växa upp i ett mini-USA och slita med två deltidsanställningar och fem timanställningar för usel lön och sviniga avtal och arbetsförhållanden för att ha en någorlunda vettig tillvaro. Nej, fy fan, rent ut sagt! Veolia utbildar löpande nya lokförare för att användas som timanställda. Är ilsk som ett bi.

  • tågvärden_2 skriver:

   jag har bara sett att det r aktivt i HM har vi inte 7 st depåer som jobbar för en gemensam sak? nu får vi vakna gott folk!! Malmö kollegorna vakna CK Cr HD Kac och HB folket!!

Kommentarsfältet är stängt.