Stöduttalande från SEKO Klubb Västtåg

Inskickat till trottpaveolia@gmail.com

Bild

Med anledning utav situationen på Veolia så vill styrelsen på SEKO klubb Västtåg markera vårt fulla stöd till kollegorna på Veolia. Vi vill poängtera att det som händer nu berör oss alla och det är av största vikt för hela branschen att vi inte tillåter angrepp på våra löner och anställningsvillkor. Detta gäller samtliga företag, stora som små.

Branschen står inför ett flertal upphandlingar den närmaste tiden och nya aktörer är på väg in. Företagen räknar kallt med att de kan dumpa anställningsformer, löner och villkor för att kunna ge slagkraftiga anbud och sänka sina kostnader. Förra året gav sig SJ på vårt avtal på Götalandståg och nu är det Veolia som försöker med anställningsformerna.

Då vi förra året kände ett otroligt stöd ifrån kollegor runt om i branschen så ser vi det nu som en självklarhet att ställa oss bakom kollegorna på Veolia och stötta rätten till heltid. Det är viktigt att vi håller ihop och tillsammans står upp för våra avtal och rättigheter. Branschen har nått ett vägskäl. Det är nu eller aldrig.

Om Veolia inte backar så kräver SEKO klubb Västtåg att förbundet ska säga upp det centrala avtalet och varsla om konflikt.

/SEKO klubb Västtåg

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Stöduttalande från SEKO Klubb Västtåg

  1. LFM skriver:

    Snyggt jobbat i Göteborg, konflikt är snart enda vägen att gå…

  2. lokis skriver:

    Härligt att läsa! Tillsammans är vi starka.

  3. Tågvärden skriver:

    Härligt, nu måste alla snart börja agera och tillsammans är vi starka.

Kommentarsfältet är stängt.