Meddelande om sommarrekrytering

inskickat till trottpaveolia@gmail.com
Detta mail fick vi anställda på veolia mottaga idag. Det känns ganska viktigt att sprida detta så att allmänheten verkligen förstår vad vi har att göra med här.
En vidrig sak som också registrerats i texten (förutom hela innebörden) är att vi blir ombedda att ta väl hand om de nyanställda, som att det är vi som är problemet här. Det är inte vi kollegor som tar dåligt hand om nya, gamla eller tillfälligt anställda, DET ÄR NI VEOLIA!
Ett sånt hån mot oss, skicka den uppmaningen till någon annan istället!
 
”Hej,
 
Vi är alla på något sätt berörda av den rådande situationen. Osäkerheten omkring tillgänglig tågvärdskapacitet över sommaren har blivit väldigt stor.
 
Vi är i dagsläget tillfrågade att ta hand om en stor del av brotrafiken för DSB-Ö. En temporär kapacitetsökning, som inte ingår i planeringen. Vi kommer således ha ett stort uttag av timmar på Malmöpersonal i sommar. Detta är positivt, men ingen bestående ökning av trafiken och inget vi räknat med.
 
Vi har också en osäkerhetsfaktor till och det är, hur stor extraordinär frånvaro av olika slag som vi kommer att ha i sommar. Vilken frånvaro pratar vi då om? Vi vet inte hur många som vill dra tillbaka sin semester vid en ev uppsägning. Vi vet inte hur många anställningsintervjuer vi ska ge ledigttill, hur mycket tid som ska avsättas till besök hos TRR och Aventus och till sist, en fråga som blivit mer och mer aktuell, speciellt för de som tagit beslut att lämna Veolia. Kan jag förkorta min uppsägningstid?
 
Vi vill i utgångspunkten försöka ge snabbare uppsägningstid, till de som hittat annan anställning.  Vi vill inte stå i vägen för anställningsintervjuer och hjälp till vidare karriär, men vi vill på grund av detta inte riskera att stå med tåg utan personal i sommar.
 
Storleken på dessa okända faktorer, har bidragit till ett ganska udda beslut, i tider när vi varslat. Vi kommer att sommarrekrytera ca 10 st tågvärdar för timanställning i Hässleholm. Utb börjar vecka 20.
 
Ta väl hand om dessa, de är anställda för att kunna täcka den eventuellt ökade frånvaro som vi kan få i sommar och har inget med varslet och resultatet av förhandlingarna  att göra.”

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Meddelande om sommarrekrytering

 1. Vill nu! skriver:

  Nu får det fan vara nog!!!!

 2. Kocko Koskenkorva skriver:

  Här är möjligheten vi väntat på! Vilket kaos tågvärdarna kan ställa till med i sommar. Om ALLA tågvärdar som ännu har en fast heltidsanställning låter bli att gå med på att byta fridagar, jobba övertid mm så kan ni sätta dom riktigt i skiten till sommaren. Gå inte med på att sälja er semester eller ändra den. Och sen ni som har möjlighet att ta föräldraledigt, släng in en vecka och var hemma i sommarvärmen med familjen istället för att hjälpa Veolia. Tyvärr finns det ju många som redan är timanställda och jag förstår om det är tufft för er att tacka nej. Men en vecka ledigt på sommaren är väl inte fel? Vad händer om duktiga Veolia får ställa in brotåg som dom sagt att dom klarar av att köra!? Förmodligen ingen dålig slant dom får för att täcka den trafiken. Ska dom få sko sig på oss? Kom igen nu! Jävlas med dom. Ta nu denna chansen och visa vem som bestämmer!

  • Anonym skriver:

   Underbart, jag kommer bara göra det som står på mitt schema. möjligen mindre. förhoppningen är ändå strejk. är det då dom ska täcka upp med 10 nyanställda i hässleholm? lycka till veolia, lycka till

  • REB. skriver:

   Fin inställning “Kocko”!!

 3. Christ for President skriver:

  Totalt förakt!!!
  Ta tillbaka utköp alla, satt dem på pottan ordentligt!

 4. Franz Jäger skriver:

  Kom igen nu tågvärdar! Bollen ligger på er planhalva nu, visa nu vilka som har makten att krossa företaget. Ni har nu i sommar all världens möjlighet att grusa planerna rejält för Veolia.
  Lämna in om föräldraledigt redan nu så kan ni vara hemma någon/några veckor i Juli samt Augusti.
  Bli hemma sjuk en vecka redan nu i Juni.
  Detta är enda sättet att visa för dem att de är helt ute och yrar och har inte räknat på sitt anbud
  ett dugg. De har inget underlag överhuvudtaget till hur de ska klara av att driva trafiken.
  Genom att göra ovanstående saker så tro inte att du sätter en kollega i skiten. Ni är i stort sett redan ensamma på varje avgång! I stället så klämmer ni åt Veolia duktigt. Det kan bli många inställda avgångar i sommar om nu ni tågvärdar tar ert ansvar och tänker på er LÅNGSIKTIGA framtid!

 5. Ej anonym tågvärd skriver:

  Jag förstår absolut att Veolia inte kan tacka nej till DSBÖ:s förfrågan. Det är massa sköna kulor som trillar in i kassan. Men… Får du och jag som sliter i produktionen ta del av dessa pengarna?
  Nej, tänkte inte det. Varför ska vi ställa upp och vara beredda på mycket timmar i sommar? Varför ska vi “Ta väl hand om dessa” nyanställda?
  Vi får inte ta någon del alls av dessa stora inkomster som Veolia tänker casha in nu. Vi ska bara slita på och bränna ut oss ännu mera, så att någon pamp i toppen kan plocka ut en högre månadslön.

 6. lf skriver:

  Detta som står ovan gäller ALLA och inte bara tågvärdar utan även Lokförarna. Alla har chans att skapa kaos och vi är redan trötta som det är just nu. Håll nu ihop och visa att vi verkligen behövs.

 7. Ole gunnar solskjaer skriver:

  Läs och njut, veolia får kritik från SHK :
  SHK har inte i uppdrag att peka ut skyldig part, men riktar ändå kritik mot det faktum att ingen arbetsledare funnits på plats. Vidare riktas också kritik mot hur säkerhetsinformationen fördes över från den tidigare operatören Veolia när Arriva tog över driften ett halvår innan olyckan. Det konstateras också att instruktionerna för växlarna är otydliga, något som dock inte Arriva lastas för.
  Detta visar vilka amatörer veolia är.
  http://arbetaren.se/artiklar/haverikommissionen-friar-tagstaderska/

 8. Arbetaren skriver:

  Har er fackförening funderat på att förutsättningarna för arbetsbristen är väsentligen förändrade i och med detta besked? Råder det verkligen arbetsbrist i objektiv mening vid tidpunkten för uppsägningarnas verkställande och följaktligen kan uppsägningarna därmed sägas vara arbetsrättsligt giltiga? Ägna detta en tanke eller två…

 9. LOKISEN skriver:

  Tåg inställda även denna dag och sommaren har inte ens börjat. Ja vad ska vi säga? Övertaliga? Tror inte det. Att Veolia är amatörer har dom visat länge, frågan är hur länge dom ska få fortsätta köra företaget i botten. Att hjälpa Veolia nu är det dummaste vi kan göra, håll ihop och visa att finns vi inte så blir det heller inget åka tåg.

 10. RacerBlade skriver:

  20% ökning av nyanställda!!… ”De går bra nu,, pengarna rullar in. ” ( som Petter rappar)

 11. lokis skriver:

  Ja nu måste något göras.

 12. tågvärden skriver:

  Hoppas det händer något nu i veckan. Hur länge ska vi orka? SEKO, upp till den riktiga kampen nu. Låt inte VEOLIA få mer tid utan sätt hårt mot hårt. Vi är alla redo att vinna tillbaka våra jobb och heltidstjänster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s