Till samtliga medlemmar på Veolia

Med anledningen av dagens rapportering i media om SEKO vill jag säga följande.
SEKO avser imorgon söndag framlägga följande förslag till Almega och Veolia
En timanställd skall erbjudas tillsvidareanställning efter 1 års anställningstid
Max 40 000 produktionstimmar med timanställda på Veolia
Inrättandet av Superskubb, Morgongrupp, Kvällsgrupp, Helggrupp, för att minimera deltidstjänsterna.
Vi skall imorgon söndag förhandla om vårt förslag och jag kommer personligen ner till Malmö på måndagen
för att redogöra för resultatet oavsett om vi nått en lösning eller strejken fortsätter. Vi som skall förhandla
känner ett stark stöd från såväl medlemmar som allmänheten i denna fråga. Vi har satt fokus på de timanställdas situation inte bara på Veolia utan i hela samhället. Tillsammans tar vi nu kampen för att förbättra deras situation.
Vi skall göra allt för att vinna.
Vi syns på måndag
P-O Fällman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Till samtliga medlemmar på Veolia

 1. bussföraren skriver:

  Mins ni busstrejken 2013? Kommunal svek oss bussförare. Idag är busschaufförernas största arbetsmiljöproblem ”just Kommunalarbetareförbundet”. Kommunals avtalsdelegation består idag av en samling före detta arbetare som inte orkar med sitt eget jobb. Därför tar man sin tillflykt till den fackliga verksamheten där man får gå på kurser och äta gott istället för att stå på golvet och slita. Flyga land och rike runt och intuta de betalande fackmedlemmarna hur starka man är fackligt, hur man jobbar för medlemmarna. Men det mesta är bara lögner. Vi bussförare som går på trafikfarliga scheman vet det. Men vi är tvingade av LO att tillhöra ett fack som fullständigt skiter i oss. Gör inte samma misstag som Kommunal SEKO!

  http://nidskrivare.wordpress.com/2013/06/28/vann-kommunal/

 2. clueless skriver:

  jag är inte så insatt, betyder det här nya att det bara får genomslag i det lokala avtalet med veolia? vad händer med övriga som är anslutna till samma centrala avtal? jag fattar inte riktigt..

 3. Anonym skriver:

  Men hoppas att seko centralt fattar att efter ett år så är du rökt som timanställd,och en ny ettåring står på tur.Veolia är ett SKITföretag med lögner från första dagen.

  • allonym skriver:

   Fy fan vad besviken man blir. Vad har förändrats sedan seko stod på stortorget i Malmö, i torsdags, och sa nu ger vi oss aldrig. Vi kan strejka fram till jul om det ska behövas.

   Jaha vad blev det av det?
   Går seko med på ännu ett skitavtal går jag ur förbundet. Syndikalisterna får en ny medlem i mig!

   Svik oss inte nu seko!

 4. Förare skriver:

  Skämtar dom? Har vi stått och strejkat för att sen se Veolia få igenom sina krav, isåfall skäms jag över mig själv som gick på lögnen från Seko.
  Kommer aldrig mer betala en krona till något fackförbund om inte detta går i lås!

 5. Jonas skriver:

  Herregud vik er inte!

  Kämpa på!

  Jag o många med mig tycker ni gör helt rätt som strejkar

  Med vänlig hälsning,

  Jonas, resenär o knegare

 6. Strejkat tidigare skriver:

  SEKO-s nya inställning luktar stallorder från LO eller sossarna lång väg. Måste finnas dolda agendor.

  Håll i det här nu Fällman, annars kommer ni aldrig mer att kunna kritisera järnvägsarbetgivarna med ett enda gram av trovärdighet.

 7. Lokförare Malmoe skriver:

  Håll i nu och skriv inte på något skit! Det är nu chansen finns att visa vilket jävla helvete det här med timanställningar/dagslaveri är. Om nu kassorna är fyllda, medlemmarna med till 100% och ett brett stöd från allmänheten finns, varför verkar det då vara så bråttom att skriva på? Strejka för fan till nästa milleniumskifte om så behövs! Skit i vad herrarna Löven eller Thorvaldsson må säga. Det är medlemmarnas ord som väger tyngst.
  Lägger sig förhandlarna ner för Veolia så har SLFF en ny medlem. Kan ju vara en clue till Slff. OM det nu blir ett avtal som i praktiken inte innebär några förändringar finns världens chans att locka nya medlemmar.

 8. Guerrillero Heroicos skriver:

  Seko: ”Vi har satt fokus på de timanställdas situation inte bara på Veolia utan i hela samhället.”
  Ja, det låter ju bra.
  Seko: ”Vi tar fajten på Öresundståg. Och i hela branschen”
  Jaha, inte fullt lika omfattande som ”hela samhället”
  ”SEKO avser imorgon söndag framlägga följande förslag till Almega och Veolia”
  Hmm, hela samhället blev till hela branschen som nu blivit Veolia. Vad händer med hel- och deltidsanställda på andra företag inom spårtrafikområdet?
  Tidigare har Seko sagt:
  ”ST sviker inte enbart de anställda på Veolia, de sviker också samtliga anställda inom spårtrafikbranschen genom att nu öppna dörren för andra arbetsgivare att göra samma sak.”
  Vi får se vilka dörrar som andra arbetsgivare kan öppna när Seko är klara. Det ser onekligen ut som att Seko endast siktar på en lokal lösning på Veolia. I så fall sviker Seko de anställda inom spårtrafikområdet lika mycket som de anser att ST gör.

 9. Anonym skriver:

  Någon som vet hur det gick idag ?

 10. Luttrad lokis... skriver:

  The bottom is nådd, säger Valle Karlsson. Lägre än så här går vi inte. Efter bara en vecka och dessutom utan ett enda möte med motparten är man redan nere på sin miniminivå. Det är något som inte stämmer.
  Intressant. Här ska fajten tas för samhälle, bransch och Veolia. Förra året fick vi ett treårigt avtal som kundes sägas upp en gång om året. Det var, som nån redan nämnt, efter det att SJ försökte dumpa löner för de som kom från Götalandståg. Som bekant fick de till slut behålla sin lön. Men en generell lösning avtalsmässigt fick vi inte se. Det kommer vi inte nu heller. När man tjafsat färdigt med Veolia, oavsett resultat, finns alla möjligheter för nya hugade spekulanter att konvertera personal till dag-lönare på träpatronsmanér. Får ner Veolia på knä vad gäller timanställda SKA detta förbehållslöst vara bindande för samtliga arbetsgivare. Att man inte ens försökte göra något för att rädda kvar heltiderna tvingas vi bara beklaga, och orsaken till det kommer vi aldrig att få reda på.
  Vi är, som någon annan redan nämnt, avtalslösa. Här finnes ett gyllene tillfälle att i det nya avtalet se till att SAMTLIGA arbetsgivare i Almega rättar in sig i ledet. Men det kommer vi inte få se…
  Var är övriga frågor som ska upp på bordet när det nya kollektivavtalet ska förhandlas ? När får vi till slut till exempel ” ska” vad gäller att sluta före kl. 19 dag före fridag ? Inte en rad om detta.
  Krakarna i ST är bundna av avtal och bör rent logiskt inte denna gång kunna dra nån nytta av att SEKO gör skitjobbet. ST vek ner sig och satt och lallade med Veolia hur många som skulle få tillbaka sitt jobb på 75 % här eller där. Därmed UTGÅR jag ifrån att SEKO inte på något vis kommer att varken släppa in ST eller låta dem dra någon som helst fördel av dettta.
  På vilken nivå ligger lönekraven för denna avtalsrörelse och hur ser yrkandena ut vad gäller förbättringar i branschavtalet förutom reglering av deltid ? Försök att inse det, folk, att här är det en helt ny runda som ska klaras av och inte bara frågan som orsakat strejken. Och då vi praktiskt nog redan är i konflikt finns det ju ett gyllene tillfälle att beta av de potentiella avtalsförbättringar som dykt upp sedan förra året. Läs igenom och damma av de yrkanden som fanns förra året och kör dem ett varv med Almega. Och för allt i världen, skriv inte på något nytt avtal på mer än ett år. Om det inte innehåller samma klausul om uppsägning en gång om året, som räddade möjligheten till kamp mot deltiden i år.
  Almega har varit ute i media med stora fräsiga annonser innehållande rena felaktigheter. Ett nytt avtal bör även innehålla ett krav på att man ska köra en minst lika stor kampanj innehållande en dementi, samt en ursäkt till personalen och det svenska folket för att man tappade huvudet och tog till lögner när de redan från början obefintliga argumenten tog slut en gång till.
  Fråga nu era medlemmar SEKO innan ni skriver på ett nytt branschavtal om det kan tänkas finnas något annat de vill ha in innan man låser in sig i fredsplikt.
  När ni nu redan sänkt kraven till miniminivå så går ni balansgång på en knivskarp egg. Se för f-n till att inte ramla ner…

 11. Bz skriver:

  Halvmesyrer accepteras inte! Så många som möjligt borde ta sig till mötet imorgon kl 13 och göra detta fullständogt klart för Fällman.

 12. Lokführer SJ skriver:

  SEKO litar åtminstone inte jag på. Sätt press på dem, en blåslampa i röven är vad de behöver. För 25 år sedan, 1989, strejkade vi vilt på SJ, när SF (SEKOs föregångare) vägrade ta i pensionsfrågan. Viker SEKO ned sig vad gäller Veolia, så lös problemet själv, genom vild strejk!

  • Hårdhandskar skriver:

   Självklart blir det VILD STREJK om seko går med på ett uselt avtal. Alla detaljer ligger ju redan klara sedan april.
   Måtte Veolia gå under med buller och brak!

  • Lkf M med basker skriver:

   Om Seko sviker oss så kan vi alla gå med i SAC (Syndikalisterna) och ta fram en laglig strejk.
   Heltid är en samhällsfråga! Det handlar om vår framtid som pensionärer och våra barns framtid! Bankerna är lika stora förlorare på deltid och timanställningar som samhället i stort. De vågar inte låna ut pengar trotts att de mycket gärna vill. Om de inte kan låna ut pengar så går det sämre för både bankerna och den svenska kronan.

 13. Blir galen snart! skriver:

  Om någon har missat det här! http://www.svtplay.se/video/2097001/den-osvenska-modellen ”I Europa är det rea på arbetskraft och bemanningsföretagen tjänar miljarder på att dumpa lönerna. Men inte i Sverige, för vi har ju vår svenska modell. Eller?”
  Snart är vi där…. ombordare och lokförare. Det är inte så långt borta!

 14. Alltså, visst man kan tycka om SEKO:s senaste bud men strejken fortsätter. Man vek inte ner sig för Almega.

  Tupp

 15. Rolf Gustafsson skriver:

  Den som personligen offrat mest av alla lokförare för att utvecklingen inte skulle bli som den nu blivit är Alf Carlsson, och han har skrivit följande på twitter http://mellanraderna.nu/?p=904. Om ni vill följa honom på twitter så har ni länken här https://twitter.com/alfverner.
  KL 07.22 in i programmet Gomorron Sverige, http://www.svtplay.se/video/2099779/gomorron-sverige
  kan ni se debatten mellan Jonas Sjöstedt och Annie Lööf.

  • Luttrad lokis... skriver:

   Nu inträffade det väl en del andra saker med broder Carlsson som fick den sagan att ta slut ? Och de hade väl knappast med fackligt arbete att göra ?
   Ganska dåligt martyrexempel…

   • Rolf Gustafsson skriver:

    Håller inte med dig. Men det ska vi inte diskutera här och framför allt inte när du är anonym.

   • Luttrad lokis... skriver:

    Ja du Rolf… Det känns väl inte riktigt som rätt plats för den här reklamen ? Men eftersom du ändå av någon outgrundlig tar tillfället i akt då det troligen är väldigt mycket läsare här så får vi väl ge dem en balanserad möjlighet till en egen uppfattning i frågan.
    https://lagen.nu/dom/ad/2011:57
    http://www.slff.nu Välj arkiverat Gamla debattforum
    Det är nog bäst att vara anonym då du mycket väl vet att en hel del av dem som hade avvikande åsikter, och försökte debattera på ett korrekt sätt, råkade illa ut i form av personligt förtal och mejlbombningar…
    Sakliga argument blir inte mindre värda bara för att det inte finns ett namn.
    Så, nu kanske det är dags att lämna utrymmet här till att diskutera konflikten istället för andra irrelevanta ting ?

 16. Malmö LKF med SR skriver:

  Jag mådde riktigt illa idag när jag läste vad vår VD skriver på intranätet. Hur man kan ha så lite verklighetsförankring är helt sjukt.
  Att ens försöka förneka fackets argument är patetiskt.
  Det som var mest tragiskt var dock att läsa om de timanställdas situtation, att man i de flesta fall skulle få veta sina pass 4-5 veckor i förväg och att det definitivt inte finns någon ”svart lista” är ett stort skämt. Många är de som hört telefonen sluta ringa bara för man tackat nej till några pass som är samma dag eller dagen efter, det har man hört från många kollegor.
  Så nej Gunnar Schön, skaffa lite verklighetsförankring innan du kastar ur dig saker du inte har en aning om eller ännu hellre uttala inte dig alls.

 17. Anonym skriver:

  Blev också arg när jag läste alla lögner han skrev… Jag undrar om de själva tror på vad de säger och skriver..

 18. Bagarn skriver:

  Nu tycker jag alla ska lugna sig lite grann. Men framförallt visa på en stark och enad front utan massa i affekt kommentarer, då går jag ur och så vidare.. Det är precis detta som arbetsgivarna väntar på, splittring i ledet. Det viktigaste nu är att visa sammanhållning och stöd till förbundet. Ni som populististiskt lämnar nu kan glömma framsteg för den svenska arbetaren. Jag lovar, tro mig förbundet och snart förhoppningsvis flera förbund menar allvar. Men glöm inte att det också finns en stark motpart i form av svenskt näringsliv. Det är i stort sett omöjligt att bara tala om framgångar, särskilt i ett land som präglas av demokrati. Jag tycker alla ska tagga ned lite lite gran och se till att stå eniga och bakom förbundet. Tänk er alternativet ST var hade vi varit idag då? Ställ rimliga krav och rimliga förhoppningar, så ska ni se att detta blir ett eller två steg framåt för löntagarna i detta borgerliga land. Men ställ och förvänta er inte underverk, då får ni flytta till Nordkorea, där kan ledarna fixa allt. Stå på er nu tappra SEKO medlemmar, ni kommer få utdelning, men det kräver disciplin och att man håller ihop, ok?

  • Lokförare Malmoe skriver:

   Visst får man vänta och se vad som blir men vi är väl egentligen så splittrde det bara nånsin går i tre jäkla förbund. Tänk er “Svensk Jernbaneførbund” istället 😉

  • Bz skriver:

   Varför är det omöjligt med framgångar för arbetare i ett land som präglas av en demokrati? När såväl medlemmar som människor i allmänhet tycks ställa sig bakom kraven, varför då inte köra fullt ut?
   ST är ett mycket dåligt alternativ, det vet vi, varför vill du ens jämföra SEKO med det förbundet?
   De fackliga representanterna är inte våra ledare utan skall representera och tillvarata medlemmarnas intressen. Därför har jag svårt att förstå parallellen med Nordkorea.Dessutom är väl saker och ting inget vidare i Nordkorea för den vanliga knegaren. Det är inte mycket jag vet om det landet alls, förutom att deras förra ledare var duktig på golf. Varför är Nordkorea intressant att ta upp här, skulle du kunna utveckla?

Kommentarsfältet är stängt.