Fastighets varslar

http://fastighetsfolket.se/fastighets-varslar-om-sympatistrejk/

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fastighets varslar

 1. TklHb skriver:

  Detta är redan en historisk strejk, och om SEKOs ledning fortsätter att agera beslutsamt så kommer den att rulla ut över hela arbetsmarknaden. En vinst i denna oerhört viktiga fråga kommer att ändra på maktbalansen mellan arbetsgivarna och våra fackföreningar. Och det är NI, förare och tågvärdar vid Veolia, som drog igång denna kamp. Sträck på er, ni är allas våra hjältar.
  Bengt Hallberg

 2. Doris Norrgård skriver:

  Tack Fastighets, tack SEKO; fortsätt tills ni vinner, alltså: vi alla vinner. Det ska inte vara arbetsgivarnas sak att hitta på ramar för anställningarna, vilken feltolkning Veolia gör!
  Det ska vara lagstiftning om det som gäller om anställningstrygghet och det ska vara nån ordning och reda. Osäkerheten i anställningarna ska bort! Det är förfärliga trender som vi har sett. Tack, facken, för att ni bromsar nedmonteringen av den svenska modellen!
  Vi har ingen bil och Öresundstågen är den förbindelse som betyder mest för oss, men jag ger strejken mitt fulla stöd! Det handlar om en viktig princip i hela samhället, kanske hela EU.
  Och Region Skåne och andra uppköpare av tjänster får skärpa sig och ställa kvalitetskrav på firmorna också när det gäller ansvar och omsorg om de anställda. Billigt blir dyrt i längden! Oansvarigt med skattemedel är det dessutom!
  Personalen på Öresundstågen gör ett bra jobb, skyll inte på dem!

 3. Er glada stolta kollega skriver:

  Jag är så jävla glad. Vaknade nu på morgonen och kände mig så stolt och så himla glad och rörd! Alla mina fina kollegor, ni är så modiga, starka, fina, roliga och uthålliga.
  Nu har vi kommit dit, till punkten när jobbar ihop, och då får vi ju helt plötsligt makt att bestämma vad vi inte kan gå med på. Det är nu vi ser varandra och tar hand om varandra istället för att kämpa mot varandra, och då blir vi helt oslagbara! Det känns som att allt stöd vi får nu, från varandra och utifrån, det gör att vi verkligen förändrar saker. Framförallt så stoppar vi saker, en brutal utveckling på arbetsmarknaden som varken vi eller våra barn kommer att vilja eller kunna leva i. Jag är så glad att jag har er och att vi gör det här! Tack kära ni för att ni får mig att må så bra idag när allt är och har varit så läskigt och ovisst så länge. Jag vet inte vad som kommer att hända med mig, min anställning och min inkomst är oviss och troligtvis går det inte så bra eftersom jag är ganska långt ner i listorna. Men idag känner jag mig så hoppfull när jag läser att hela Sverige snart kommer att stå stilla om inte Veolia och Almega backar. Saker kommer att förändras nu, jag känner det. Vi har satt bollen i rullning!
  Jättemånga kramar till mina underbara kollegor!!

 4. Jonas skriver:

  Stå på er era kämpar!
  Ni kämpar för alla knegare!
  Med vänlig hälsning,
  Jonas – resenär

  • Pendlaren sedan 16 år skriver:

   Jag håller med. Seko, att vi pendlare har det lite jobbigare nu när Öresundstågen står still gör absolut ingenting. Håll ut!
   Veolia är utsedd till Sveriges sämsta arbetsgivare, med all rätt!

 5. Jonna skriver:

  Vi-e-dålia, eller Veolia Tramsport, är bottenlöst uselt på att vara rädda om sina anställda. Men sociala krav i upphandlingarna borde ställas av Skånetrafiken också. Helst i samråd med facken, då hade såna här (i dagsläget nödvändiga) konflikter kunnat undvikas. Hela skulden och ansvaret ligger f n på Veolia.

Kommentarsfältet är stängt.