HRF sympativarslar

SvD.se

HRF lägger varsel på cateringen på sj. Alltså det som säljs i bistro och serveras i 1 klass.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till HRF sympativarslar

 1. Stoppa almega skriver:

  yes! fan va bra. Underbart att alla sympatistrejkar! Helt jävla underbart!

 2. Lägg ner ljug-almega skriver:

  Fantastiskt roligt!! Folk har fått nog av försämringar o en sketen attityd från svamlande arbetsgivare, i alla branscher! Där bara pengar styr, och företagen skiter fullständigt i hur den egna verksamheten fungerar, bara man kan låtsas att allt är bra..

 3. Stolt järnvägare... skriver:

  FRÅN KRISTIANSTADSBLADET.
  Metall sympativarslar i tågkonflikt
  Ja eller nej.
  Det är fackförbundet Sekos och arbetsgivarorganisationen Almegas val då medlarna i tågkonflikten i dag lägger fram sitt förslag till lösning. Samtidigt har Hotell- och restauranganställdas förbund varslat om sympatiåtgärder.
    IF Metall varslar om sympatiåtgärder i den pågående konflikten mellan fackförbundet Seko och arbetsgivarorganisationen Almega. Från klockan sju på morgonen den 26 juni lägger IF Metall ned allt arbete vid verkstaden på Strömma Turism & sjöfart.
  Beslutet fattades vid ett extra förbundsstyrelsemöte.
  Inom kort väntas medlarna i tågkonflikten presentera ett första förslag till lösning för parterna.
  En så kallad hemställan överlämnas till Seko och Almega klockan 16. Medlarna vill ha ett svar från parterna – ja eller nej – inom tre timmar.
  Tidigare har även Hotell- och restauranganställdas förbund (HRF) varslat om sympatiåtgärder genom att från den 25 juni blockera all cateringservice till SJ.
  Själva tågkonflikten gäller fackets krav på ett tak på hur många timmar som tågoperatören Veolia får täcka upp med timanställda och ett centralt avtal om att timanställda, som arbetat ett år, ska erbjudas tillsvidareanställning.

  • Snart semester skriver:

   Wow vad underbart att vi får så mycket stöd och att så många förstår att det står så mycket mer på spel än arbetsvilkoren på järnvägen.
   HÄRLIGT!!

Kommentarsfältet är stängt.