Strejken avblåst!

Pressmeddelande från Seko:

”– Detta är en historisk seger för svensk fackföreningsrörelse. Vi är övertygade om att detta är början på en utveckling för fler trygga jobb i Sverige, säger Sekos förbundsordförande, Janne Rudén”

Citat från Beata Hammarskiöld
”– Det blev ett avtal med höga löneökningar för de timanställda men det betalas genom att de fastanställda avstår delar av sin löneökning”
”– En fortsatt och utvidgad strejk skulle fått oproportionerliga konsekvenser. Därför var vi tvungna att acceptera ett avtal som inte är bra.”

Allt är mycket ovisst just nu, det här kan vara både bra och dåligt. Det låter inte som att Beata är helt nöjd vilket kanske är ett gott tecken?
Vi får helt enkelt avvakta mer information för att se vad detta kommer att innebära.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Strejken avblåst!

 1. Kollega skriver:

  Det hela känns väldigt väldigt underligt. Att man tolkar ett bud/avtal olika är ju en sak. Men i det här fallet verkar parterna prata om två olika avtal… mycket underligt. Att Hammarskjöld är skeptisk kan ju betyda att det är till Seko och personalens fördel men det känns väldigt märkligt just nu…. Måtte inte Seko ha skjutit sig själv i foten. En sak kan vi däremot ta lärdom av. Nämn strejk där makthavarna kan drabbas och lösningen kommer på två röda… Sverige ÄR mer än Stockholm… Tro det eller ej.!

 2. Anonym skriver:

  Har inte riktigt hunnit bearbeta utfallet av SEKO’s strejk. En sak är i alla fall klar – det var folket i produktionen på Veolia som såg till att gnistan tändes! mycket förmedlat via denna blogg.
  Nu följer intressanta tider. Arbetsgivaren kommer läsa den nya överenskommelsen som fan läser bibeln, å andra sidan kommer de vara jävligt rädda för att bli satta på plats igen – det är bra.
  Medlöparfacket ST, har visat var de står och kommer förhoppningsvis ha spelat ut sin roll. Vi behöver inte mer av deras antifackliga verksamhet.

 3. Guerrillero Heroicos skriver:

  Jag tror att man ska vara försiktig med att ropa hurra över uppgörelsen innan man noga läst igenom den och tittat på möjliga konsekvenser. En sak är säker, och det är att Beata Hammarskiöld gjort ett riktigt dåligt jobb för sin arbetsgivare och sina medlemsföretag. Tycker man att Seko vunnit en seger, så ska en god del av denna seger tillskrivas Beata Hammarskiöld. Det har sällan skådats så många taktiska missar och jag undrar om inte Almega fått nog av Beata. Helt rätt som Anonym skriver, att personalen på Veolia har gjort ett mycket bra arbete på många sätt. Det är viktigt att personalen fångar upp det goda krafterna och att de goda krafterna erbjuder sina tjänster i det dagliga fackliga arbetet. Förändringar i den lokal klubbstyrelsen är nödvändiga. Tydligt är att den lokala fackföreningsverksamheten på Veolia varit svag den senaste tiden. Lika tydligt är att det finns personer som har förmåga att höja nivån på den fackliga verksamheten många steg. Det går inte att förlita sig på att Sekos förbund varslar om strejk så fort det blir problem på ett företag, därför är den lokala fackliga verksamheten mycket viktig. Se nu till att ta tillvara på det kunnande och krafter som finns.

  • Lojalaren skriver:

   Ändå stod Linda W, i morse, på morgonmötet och hyllade Beata.
   Ja, vad ska man säga?

 4. Res E När skriver:

  Kan vara ett bra tecken att Veolias representanter inte är nöjda…
  Men var beredd på att de försöker tolka allt i avtalet till sin fördel.
  Bra att de tvingas betala för att använda timmisar.

 5. Christ for President skriver:

  Hoppas på en gallring bland cheferna på Veolia!!!

  • Lokföraren skriver:

   Gallring? Finns det någon som vi vill ha kvar? Den ena är ju värre än den andra!
   Nej ut med hela högen!!!!

Kommentarsfältet är stängt.